Traxie maakt handhaving eenvoudiger en het plegen van fraude een stuk lastiger ten opzichte van huidige systemen. Dit zal naar verwachting leiden tot betere nakoming van de regels op het gebied van arbeids- en rusttijden en daarmee bijdragen aan een verbeterde verkeersveiligheid en ook eerlijkere concurrentie.

Persoonsverificatie bij elke dienst

Een chauffeur identificeert zichzelf iedere rit via zijn biometrische gegevens. Hierdoor is vast te stellen wie er op dat moment berijder is van een bepaalde taxi. Deze verificatie zorgt er voor dat het zowel voor de handhaver als voor de consument zeker is wie er achter het stuur zit. Sjoemelen met chauffeurspassen wordt hiermee verleden tijd.

Data faciliteert deskhandaving

Voertuigen die met Traxie rondrijden zenden gegevens met betrekking tot rust- en arbeidstijden real time door. Het centraliseren van de data maakt dat de handhaving hierdoor ook op een centrale plek kan worden uitgevoerd. De informatie hoeft dus niet meer opgehaald te worden in het veld, wat de pakkans vergroot. Wanneer er wel op locatie toezicht wordt gehouden kan dit zonder invoer van een inspectiekaart.

Risico gestuurde handhaving

Een volledige overzicht van rust- en arbeidstijden maakt de taximarkt transparant. Dit geeft als voordeel dat goed inzichtelijk wordt waar en wanneer er vaker overtredingen voorkomen. Hier kan gericht op worden gestuurd. Dit levert een efficiƫnte inzet van de toezichtcapaciteit op.

Rapportages

De volledigheid en toegankelijkheid van data biedt aanvullende mogelijkheden. Zo kunnen er gemakkelijk (trend)rapportages gedraaid worden over uitgevoerde inspecties. Daarnaast is het mogelijk meldingen te ontvangen wanneer er zich onregelmatigheden voordoen in het veld.

Actuele licentie informatie

Elke keer dat een chauffeur een dienst start wordt zijn licentie informatie geverifieerd. Hierdoor is met zekerheid vast te stellen dat de licentie niet is ingetrokken, verlopen of opgeschort. Dit draagt bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid voor de consument.

Wijzigingen eenvoudig uitgerolt

Updates van zowel de applicatie als de slimme stekker worden automatisch naar de apparaten gestuurd. Hiermee bereikt een (wets)wijziging kort na uitbrengen van de update snel een hoge dekkingsgraad in de markt.