Traxie biedt ook voor taxiondernmers diverse voordelen. Onder andere op het gebied van kosten en flexibiliteit.

Goedkoper in aanschaf en onderhoud

Door gebruik te maken van bewezen technologie welke op grote schaal in andere markten wordt toegepast, zijn de kosten van het nieuwe systeem lager dan van de huidige boord computer taxi. Dat betekent dat de kosten voor taxiondernemers omlaag kunnen. Er behoeft alleen een ‘smart connector’ voor het taxivoertuig te worden aangeschaft. De chauffeur gebruikt zijn eigen smartphone. Daarnaast is het ijken en inbouwen van de ‘smart connector’ niet nodig. Updates van de applicatie op de smartphone en de software op de slimme stekker komen automatisch binnen via een beveiligde dataverbinding.

Ondernemerskaart overbodig

Taxivoertuigen hoeven niet meer gekoppeld te worden aan de onderneming middels een ondernemerskaart. Dit kan allemaal softwarematig worden ingesteld. Het aanmelden of verwijderen van een nieuw voertuig is zo geregeld. Aanschaf van een ondernemerskaart wordt hierdoor overbodig.

De ‘smart connector’ creëert flexibiliteit

De connector is gemaakt om direct mee aan de slag te kunnen. Je hoeft het apparaat enkel in de OBDII poort te stoppen en je bent gereed. Hierdoor kan de connector eenvoudig worden uitgewisseld tussen voertuigen. Dit maakt het makkelijk om andere voertuigen in te zetten of tijdelijk extra voertuigen in te zetten zonder dat er een ingebouwd BCT apparaat aanwezig is.

Eerlijke concurrentie

Traxie draagt bij aan eerlijke concurrentie omdat Arbeids- en rustinformatie van iedereen op dezelfde wijze wordt opgeslagen en afgedragen. Deze aanpak creëert gelijke behandeling voor iedereen wat de eerlijke concurrentie ten goede komt.

Administratie

Arbeids- en rustinformatie van chauffeurs en voertuigen wordt extern opgeslagen. Een taxiondernemer kan vervolgens bij de data van zijn of haar voertuigen. Wanneer de ondernemer toestemming geeft kan de toezichthouder deze data ook inzien. Hierdoor vervalt het werk om de data te verzamelen en zelf aan te leveren aan de toezichthouder. Dit verlicht de administratieve lasten.