top-image

Welke voordelen biedt Traxie de consument?

Ook de consument kan de Traxie app op zijn smartphone installeren. Zo kan hij vóór een taxirit controleren of de bevoegdheid en reputatie van chauffeur en onderneming in orde zijn. Ook is er vooraf inzicht in ritkosten en achteraf een digitaal bewijs van de ritgegevens. De belangrijkste voordelen van Traxie voor de consument vindt u hieronder.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.

Weet bij wie je instapt!

Door middel van een kentekencheck kan de consument altijd vooraf duidelijkheid krijgen over bij wie men instapt. Het is snel inzichtelijk of de chauffeur over de juiste vergunningen en bevoegdheden beschikt. En op basis van reviews van eerdere klanten wordt er een duidelijk beeld gegeven van de reputatie van de chauffeur en ondernemer waarvoor deze actief is. Dankzij Traxie stapt de consument met een veilig gevoel de taxi in.

Digitaal bewijs van je rit

Dankzij Traxie heeft de consument voorafgaand aan de rit een betrouwbare inschatting van de kosten en de route die gereden gaat worden. Men heeft bovendien zelf de mogelijkheid om te controleren of van de ingeschatte kosten en route wordt afgeweken. En na afloop van de rit ontvangt de consument een compleet overzicht van de rit, inclusief gegevens over de chauffeur, ondernemer en auto, een routekaart en de rittijd, -afstand en -kosten.

De mening van de klant

De consument kan via de Traxie app de taxirit en de chauffeur beoordelen. Zo helpen consumenten elkaar op basis van eigen ervaringen aan een betrouwbaar beeld van een taxichauffeur en ondernemer. Toekomstige klanten krijgen inzicht in hun reputatie en weten voorafgaand aan een taxirit waar zij instappen. Samen creëren consumenten zo een veilige taxi-ervaring.

top-image

Data opslag en handhaving scheiden

Ook voor taxigebruikers is het van belang dat gegevens van taxichauffeur en voertuig volgens de regels worden verwerkt en opgeslagen. Een integere en onafhankelijke opslag van deze gegevens moet worden gewaarborgd. Kiwa Register is gespecialiseerd in het opslaan van data als onafhankelijke derde partij. Als zogenaamde trusted third party (TTP) is Kiwa Register vertrouwd met het opslaan van vertrouwelijke informatie. Op deze wijze is de overheid geen eigenaar van de gegevens en hebben toezichthouders geen directe inzicht in de detailactiviteiten van de chauffeur en het voertuig.
Lees meer over data en privacy >