top-image

Welke voordelen biedt Traxie taxichauffeur en ondernemer?

Ook voor taxichauffeurs en ondernemers biedt diverse voordelen. Onder andere op het gebied van kostenbesparing, gebruiksgemak en eerlijke concurrentie. De belangrijkste voordelen van Traxie voor taxichauffeur en ondernemer vindt u hieronder.

Meer weten?

Neem direct contact op met ons op.

Goedkoper in aanschaf en onderhoud

Traxie is goedkoper dan de taxiboordcomputer. De chauffeurs- en ondernemerskaart zijn niet meer nodig, de chauffeur gebruikt zijn eigen smartphone en er hoeft alleen een ‘slimme stekker’ voor het taxivoertuig te worden aangeschaft. Daarnaast is het ijken en inbouwen van deze stekker niet nodig, waardoor er geen werkplaats meer bezocht hoeft te worden. Updates van de smartphone-app en de software op de ‘slimme stekker’ komen automatisch binnen.

Overzichtelijke ritgegevens

De taxichauffeur kan ritgegevens en arbeids- en rustgegevens eenvoudig in de app en online terugvinden. Zo beschikt de chauffeur altijd en overal over eigen informatie. Een taxiondernemer heeft toegang tot de arbeids- en rustinformatie van de chauffeurs en de data van de voertuigen. Wanneer de ondernemer toestemming geeft, kan de toezichthouder deze data ook inzien. Daardoor vervalt het werk om de data te verzamelen en zelf aan te leveren aan de toezichthouder. Dit verlicht de administratieve lasten.

Eerlijke concurrentie

Eerlijkheid wordt inzichtelijk. Iedere chauffeur en ondernemer wordt gelijkwaardig gecontroleerd, waardoor valsspelers eerder tegen de lamp lopen. De rust- en arbeidstijden worden digitaal en centraal door de toezichthouder verzameld en kunnen zo beter worden geanalyseerd. Daarnaast hoeft de chauffeur minder vaak voor controle langs de kant van de weg te stoppen. En als er al gestopt moet worden, dan is invoer van een inspectiekaart niet meer van toepassing. Dankzij Traxie loont het om aan de regels te houden.​

Eenvoudig in gebruik

De Traxie app werkt op de eigen smartphone van de chauffeur. Naast een verlaging van de kosten zorgt dit er ook voor dat het gebruiksgemak optimaal is. Werking van de app komt overeen met andere apps op de telefoon, wat de app zeer inuïtief maakt. De Traxie app is beschikbaar voor zowel Android als iOS smartphones en tablets. Daarnaast zijn alle gegevens via de meeste gangbare browsers inzichtelijk in het eigen account van de chauffeur of ondernemer.

top-image

Toegang tot eigen gegevens

De chauffeur heeft altijd toegang tot de eigen gegevens. Denk hierbij aan vergunning-, arbeids-, rust- en ritgegevens. Wanneer de chauffeur toestemming geeft, kan de onderneming waar hij of zij voor rijdt ook over deze gegevens beschikken. Taxiondernemers kunnen beschikken over de opgeslagen gegevens van eigen voertuigen. Tot de ritgegevens van de chauffeur hebben ze alleen toegang als die daarvoor toestemming geeft.
Lees meer over Traxie en data en privacy >